De aanschaf

Deze pagina is gewijd voor toekomstige puppiemensen:

 

De aanschaf van een Cane Corso

De Cane Corso begint een erg populair ras te worden jammer genoeg, vooral de blauwe (grijs) pups zijn enorm in trek. Denkt u nu niet dat de kleinere fokkers  of de zogenaamde hobbyfokker het beter doen dan de grotere fokkers, vaak doen de mensen een nestje omdat ze dit zo leuk vinden, maar totaal geen inzicht hebben, wees ALTIJD op uw hoede of u nu bij een kleine of grote fokker gaat kijken.

We gaan het simpel houden voor u, waar u vooral op moet letten als u straks voor een pup gaat kijken.Stelt u zich eens  voor dat u een nieuwe auto wil gaan aanschaffen u weet al wat voor merk u wilt en nu vind u het allerbelangrijkste dat deze motorisch ook helemaal in orde is, u gaat bij verschillende dealers kijken, want ja u wilt er zeker van zijn dat u een goede auto koopt zodat u hier heel wat jaartjes plezier van kan hebben. Bij verschillende dealers geweest en zijn er 2 keuzes die u kunt maken, de 1e dealer heeft uw droomauto staan prachtig, alles erop en eraan, zit een beetje mos op en blubber, motorisch scheelt er ook nogal het 1 en ander aan, dit heeft u gemerkt met het proefritje maken want u heeft immers uw huiswerk gedaan, of u heeft een vriend mee genomen die verstand heeft van auto’s, super aardige verkoper, geeft u geen advies van verzorging en is de garantie tot de deur. De 2e dealer heeft ook uw merk staan, u maakt een proefritje en deze rijd als een zonnetje, goed verzorgt, motorisch helemaal in orde, de verkoper geeft u veel advies kwa verzorging van de auto en ook nog eens garantie, hij is wat kritischer naar u toe of u wel zeker weet dat dit uw merk is en u ook op de hoogte bent van eventuele onkosten die u in de toekomst kunt verwachten. Helaas is bij de 2e dealer de Auto zwart en u wilde toch wel heel graag die grijze bij de 1e dealer, ook is de prijs bij de 2e dealer hoger dan bij de 1e dealer.

Nu moet u zich zelf even afvragen wat u zou doen:

Zou u toch uw droomauto kopen bij de 1e dealer omdat deze toch wel helemaal uw kleur is, een wasbeurtje erover en klaar.

Zou u naar de 2e dealer gaan, dat is dan niet uw kleur, maar doet dit er eigenlijk niet meer toe omdat de auto geweldig is.

Of zou u wachten tot u een auto vind die en uw kleur heeft en alles goed in orde is.

Vraag u zelf af wat voor koper u bent,

Ik zie wat ik hebben wil en ach de rest praat ik gewoon recht.

Ik wil niet te lang wachten, maar vind ik het ook belangrijk dat alles in orde is.

Of u weet wat u wilt en kan hier heel lang op wachten.

Wij geven u handvatten mee als u straks van plan bent een pup aan te schaffen

 1. Ga bij meerdere fokkers langs
 2. Heeft de 1e fokker meteen wat u wilt, ga dan toch bij de andere kijken.
 3. Neemt u een lijstje mee met vragen erop die u wilt stellen.
 4. Stelt de fokker ook kritische vragen aan u.
 5. Ziet moeder hond er verzorgt uit.
 6. Zien de pups er goed verzorgt uit (geen snotneusjes, geen vuile puppiebak, plakken niet van de urine, hebben een rustige slaapplaats met moeders, liggen niet afgelegen in een schuur, is het schoon en fris)
 7. Hoe is het karakter van moeders (denk erom dat niet alle moeders vreemde toelaat bij haar pups, daarbij heeft u te maken met Cane Corso die afstandelijk zijn)
 8. Hoe gaat de fokker om met zijn honden (wandelingen maken, denk er wel om dat een grotere fokker niet dagelijks kan wandelen, dus is het erg belangrijk dat deze genoeg ruimte heeft waar de honden kunnen spelen, let ook op hoe de fokker omgaat met zijn honden)
 9. Vraag naar de voorouders en of eerdere nestjes van de teef ( gezondheid, vergeet de leeftijd niet te vragen van de moederhond)
 10. Kijkt u ook op de website van de Raad van Beheer wat de regels zijn van het fokken, ook op de website van de CCCN kunt u de regels vinden.
 11. Laat het een dagje bezinken en denk er even goed over na en vraag een 2e gesprek aan(trapt u niet in het verhaal ja maar straks komen er ook mensen kijken voor deze pup, wij willen vandaag het antwoord hebben, ook de fokker moet er even goed over nadenken of u wel geschikt bent voor het ras)
 12. Een fokker die negatief praat over een andere fokker heeft vaak zelf veel te verbergen. (haat en nijd onder de fokkers)
 13. Blijf kritisch hoe leuk de pups ook zijn ( wees niet blind voor die prachtige blauwe ogen)

 

de verkoop praatjes

 • Cane Corso is een gezinshond: Cane Corso is zeker een gezinshond,maar u praat wel over een molosser deze zal waaks zijn en behoorlijk sterk, dus moet u er zeker van zijn dat u hem/haar aan kunt
 • Cane Corso is een knuffeldier: zeker wel, een knuffeldier met hele scherpetanden en wat rond de 50kilo weegt.
 • Cane Corso kan goed met  kleine kinderen: ja dit kan, mits u er altijd bij bent (dit geld voor elke hond) u de regels goed leert aan uw kinderen.
 • Wij verkopen speciale Cane Corso met gele ogen, of grof gebouwd: er bestaan geen speciale Cane Corso’s, een cane Corso is een cane Corso zoals in het rasstandaard beschreven staat, als het speciaal zou zijn dan praten we over een fout.
 • Mijn Cane Corso is HD vrij: HD vrij bestaat niet, dit is een bewoording, dit houd niet in dat de voorouders, of kinderen geen HD kunnen krijgen of hebben gehad.
 • De blauwe pup wordt voor meer geld verkocht: u weet hier zelf al het antwoord op, juist ja omdat deze beter verkopen……..

voordat u over gaat op de aankoop

Gaat u zelf even goed ten rade of u zichzelf wel een geschikt baasje vind voor een Cane Corso.

 1. Cane Corso kan behoorlijk kwijlen (vraag u af of u dit smerig vind).
 2. Ze verharen enorm.
 3. De kosten voor een grote operatie zoals kniebanden (1400 euro 1 knie) cherry eye (220 euro 1 oog) HD (1700 euro als dit te verhelpen is) etc etc.
 4. Ze hebben veel beweging nodig (gaat u zelf na of u hier tijd en zin in heeft ook in de winter of als het regent).
 5. Vroeg uw bed uit (en in het begin een paar keer per nacht).
 6. Heeft u een goede oppas voor als u een keer een dagje weg wilt waar de hond niet mee kan.
 7. U goed nadenkt over de toekomst, zodat u nooit de hond hoeft te herplaatsen omdat uw leven verandert.
 8. U ervan overtuigt bent dat u de cane Corso aan kunt kwa karakter (zie karakter omschrijving).
 9. U bereid ben al deze artikelen door te nemen (als dit al niet zo is zou ik zeggen neem een konijn).
 10. U bereid bent veel tijd en energie in uw hond te steken.
 11. Bent u op de hoogte van het opvoeden van een pup.
 12. U veel moeite neemt om het ras te leren kennen (zoals erover lezen en bij fokkers langs te gaan eer  u denkt dit ras is voor mij).
 13. Heeft u genoeg ruimte.
 14. Bent u consequent genoeg om een hond op te voeden.
 15. Kunt u een stabiel huis geven aan de hond.
 16. Vergeet niet dat als u garantie krijgt van de fokker dat er dan niks kan gebeuren ( we praten over moeder natuur en heeft iedere fokker hier mee te maken)